Какво Ви предлагаме ние в областта на управлението на имоти и какво ще получите Вие като резултат от дейността на Вашия управител на имоти?

Управител на имоти е лицето, което се ангажира с търговската експлоатация на Вашите помещения – съответно като резултат Вие ще получавате редовна печалба. Това е класически пример за т. нар. „пасивен доход“, който ще Ви бъде осигурен.

В рамките на управлението на собствеността съществува разумна разлика между функциите на собственика и управителя на имоти.

Желателно е собственикът да открие надеждна, квалифицирана и ефективна посредническа фирма, която да се грижи и защитава неговите интереси – каквато надеждна, квалифицирана и ефективна грижа и защита Ви осигурява „Мениджър Имоти“.

Управителят на имоти поема функциите по управлението, като ги делегира на компетентни специалисти – но стратегическите решения и цялостният контрол остават за собственика.

От своя страна, ние като управител на имоти действаме от името на собственика и, ако е необходимо, правим рационални предложения за увеличаване на доходите или подобряване на условията на експлоатация на имота.

Кои са основните предимства при ползване на услугите на управител на имоти:

– спестяване на време и енергия на собственика;

– повишаване на конкурентоспособността на управлявания имот на пазара на недвижими имоти;

– юридическият аспект на експлоатацията на дадения обект се намира в ръцете на професионалисти;

– ние следим внимателно за състоянието на имота и не допускаме неговото увреждане или неподходящата му експлоатация от страна на наемателите;

– ние осигуряваме охраната на имота като част от неговото управление;

– ние осигуряваме противопожарната безопасност на имота като част от неговото управление;

– ние осигуряваме заплащането на сметките по имота;

– ние осигуряваме нормалното функциониране и редовното поддържане на жизнеосигуряващите инсталации на имота: водопровод, канализация, електро-, вентилационни и климатични инсталации, охранителни системи и др.

Основни услуги, предлагани от професионалния управител на имоти

Основните услуги, които предлагаме в качеството си на управител на имоти, са следните:

– създаване на благоприятни юридически и финансови условия за собственика;

– популяризиране на обекта на пазара на недвижими имоти с цел извличане на максимална печалба за собственика;

– контакти със застрахователи и брокери;

– разработване и прилагане на мерки за оптимизиране на разходите по експлоатацията на съоръжението;

– извършване на планови работи по поддръжка и ремонт;

– търсене на наематели, преговори с тях, оформяне и регистрация на договори за наем, контрол за спазването на договорите;

– финансови отношения;

– взаимодействие с местните и централните власти при необходимост.

За самия собственик на имот е голямо улеснение да повери обекта за управление от компетентни специалисти, вместо да се занимава сам с търсене на наематели, подбор на надеждни кандидати за такива, изготвяне на договори, събиране на месечните плащания, преодоляване на възможни конфликти със съседи и др.

В случай, че решите да поверите управлението на своя имот на нас,  това означава, че всички тези проблеми са поверени за решаване от професионална компания, която владее изкуството как да направи така, че всички участници в процеса да бъдат доволни, а техните изисквания – спазени и удовлетворени.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани теми

6 полезни съвета как да пестим пари от отопление

6 полезни съвета как да пестим пари от отопление

Какво може да се направи, за да стане една сграда топло-икономична и да спестим пари от отопление? 1. Пестене от отопление чрез изолация Кое е първото нещо, което трябва да сторим, за да намалим топлинните загуби в жилищно или работно помещение?Преди всичко,...

Отдаване на жилище под наем

Отдаване на жилище под наем

Отдаване на жилище под наем – печеливш вариант за собственика С повишаването на възможностите за мобилност на населението: емиграция, живеене на друго място, на вила и т. н., се увеличава и броят на жилищата, които остават без обитатели. При това положение мнозина...

Застраховане на недвижим имот

Застраховане на недвижим имот

Значение и предимства на застраховането на недвижим имот Застраховането на недвижим имот е една от най-важните стъпки на собственика, който иска да бъде спокоен за бъдещето. То е важна част от плавното и безрисково управление на собствеността. Като застраховате своя...