Процесът по управление на недвижим имот протича на няколко етапа.

Сключване на договор за управление на имот

 Тази първоначална стъпка е задължителна преди да започне да тече процесът по управление на недвижим имот. Ние сключваме с Вас като собственик договор за управление на имота. В него ясно и без двусмислени формулировки се определят условията на сътрудничество – начинът за отчитане, продължителността на договора, отговорността при нарушение на задълженията.

Ние осигуряваме правилните и компетентни отговори по зададените от Вас въпроси, като ползваме услугите на квалифицирани специалисти в областта на жилищното право.

Подбор на наематели

На този етап от процеса по управление на недвижим имот намираме за Вашия недвижим имот подходящи и платежоспособни наематели. За целта организираме ефективна рекламна кампания на обекта, за да го предложим за наемане на максимална цена.

Ясно е, че професионалистът няма да вземе първите желаещи, а ще избере прилични, платежоспособни и акуратни наематели.

Да се определи от пръв поглед социалното положение и платежоспособност на кандидата за наемател е доста трудно за човек, който няма опит в тази сфера. Ние Ви отменяме за тази грижа и, ако е необходимо, правим съответната проверка на личността на кандидат-наемателя, както и на съответната организация или фирма, които желаят да наемат Вашата собственост. Очевидно е, че ако ни поверите като на професионалисти тази проверка и въобще подбора на кандидатите, за в бъдеще ще Ви спестим доста тревоги и проблеми, свързани с усложнените отношения, които винаги възникват при неудачен избор на наемател.

Получаване на наемната цена

Някои може би ще кажат, че това е последният етап от процеса по управление на недвижим имот, но ще грешат.

Нашата компания следи за своевременното и точно получаване на наемните плащания. Ние контролираме постоянното и стриктно спазване на договорените условия на наема. Това гарантира, че броят на наемателите ще бъде в съответствие с договора; както и, че в сградата са се нанесли именно онези физически или юридически лица, които са подписали договора.

Разбира се, едно от главните изисквания на собственика на недвижимия имот, е наемът да се плаща редовно, изрядно и навреме.

Като допълнителна услуга предлагаме и гарантирано изплащане на наема на наемодателя. Тук собственикът, който е поверил на нас управлението на своя имот, с това си е спестил тревогите за редовното плащане на наема – защото в случай, че някой от наемателите не плати навреме или точната сума на наема, ние издължаваме на собственика пълната сума, като поемаме грижата по уреждането на взаимоотношенията с некоректния наемател.

По този начин собственикът се освобождава от всички проблеми и нередности, които възникват при отношенията с наемателите и те остават наша грижа, като ние поемаме ангажимента за тяхното уреждане. Както е лесно разбираемо, това е изключително неприятен проблем, от който ние освобождаваме собственика. За него остава само грижата да получи сумата за наема в пълен размер и, ако желае, да провери състоянието на имота и на условията за неговата безопасност в различните й измерения (охрана, противопожарна и инсталационна сигурност и др.).

Организиране на редовното заплащане на консумативните разходи.

Тази част от процеса по управление на недвижим имот е може би най-важната за голяма част от нашите клиенти. Управляващата фирма в наше лице организира плащането на сметките за поддържане на сградата/имота – за консумирано електричество, топла и студена вода, охрана и т. н. Голямото предимство за собственика в случая се състои в това, че сметките винаги ще бъдат платени точно и в срок, без той да има грижата за уреждане на този въпрос. По допълнителна уговорка с клиента това може да стане дори и за наша сметка като управляваща фирма, поемайки ангажимента да съберем сумите за плащане от некоректните платци, без да безпокоим и ангажираме собственика – по този начин пестим неговото време и нерви. При негово поискване ние му представяме всички сметки, квитанции, фактури и касови бележки, по които са извършени тези плащания. Ние проверяваме точността на плащанията, контролираме показанията на измервателните уреди и представяме на собственика месечни отчети.

Прекратяване или подновяване на договора за наем

При необходимост ние се ангажираме да прекратим взаимоотношенията с наемателите, чийто договорен срок е изтекъл и собственикът на имота желае това по едни или други причини.

По желание на собственика ние прекратяваме договора със съответния наемател и организираме неговото напускане на имота – или пък, напротив: приготвяме нов договор и продължаваме наемните отношения при взаимно желание.

Почистване на имота

Почистването на имота е важна част от процеса по управление на недвижим имот. При нужда ние организираме клиниговите услуги (почистването), евентуалния ремонт, новото обзавеждане и декорации след напускането на даден наемател. Подготвяме помещенията и обстановката за подписване на договор с нов наемател и за неговото нанасяне в договорените помещения.

Организиране на необходими текущи ремонти

Ние, в качеството си на управляваща фирма, организираме малките текущи ремонти.

Ако елементи от водопроводната, канализационната или електрическата система са в неизправност, ако са се отлепили тапети или има други дребни нередности, ние организираме бързо и в срок отстраняването на повредите.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани теми

6 полезни съвета как да пестим пари от отопление

6 полезни съвета как да пестим пари от отопление

Какво може да се направи, за да стане една сграда топло-икономична и да спестим пари от отопление? 1. Пестене от отопление чрез изолация Кое е първото нещо, което трябва да сторим, за да намалим топлинните загуби в жилищно или работно помещение?Преди всичко,...

Отдаване на жилище под наем

Отдаване на жилище под наем

Отдаване на жилище под наем – печеливш вариант за собственика С повишаването на възможностите за мобилност на населението: емиграция, живеене на друго място, на вила и т. н., се увеличава и броят на жилищата, които остават без обитатели. При това положение мнозина...

Застраховане на недвижим имот

Застраховане на недвижим имот

Значение и предимства на застраховането на недвижим имот Застраховането на недвижим имот е една от най-важните стъпки на собственика, който иска да бъде спокоен за бъдещето. То е важна част от плавното и безрисково управление на собствеността. Като застраховате своя...