Ремонт на жилище 1

Ремонт на жилище

Ето и един интересен случай. Става въпрос за апартамент в гр. София, който е отдаван под наем няколко години подред от собствениците, живеещи постоянно в чужбина. Площта на имота е близо 120 кв.м., но предишните наематели не са го поддържали добре. Клиентите желаят да го отдадат под наем, но поради лошото му състояние това е трудно – стените са напоени с тютюнев дим, подът е захабен, част от стените са с мухъл, а друга част са издраскани и мръсни, мебелите са захабени и овехтели. Другата пречка за намирането на наематели е голямата площ на жилището, което определя и по-висока цена на наем, съответно и по-големи консумативни разходи на наематели като тези за отопление (едната от стаите е близо 40 кв.м.).

Ремонт на жилище 2

Решение

  • След оглед на имота установихме, че същият разполага с всичко необходимо да бъде разделен на две части и да бъдат обособени две самостоятелни жилища. За целта се изготви проект за вътрешно преустройство и се извършиха необходимите строителни работи. Отделно се освежиха стените и там, където бе необходимо се смени паркета с нов. Една част от мебелите беше поправена, а друга част следваше да се подмени, като се закупиха нови според разполагаемия от клиента бюджет. В крайна сметка собствениците сключиха два договора за наем с две семейства, които живеят в ремонтирани и освежени съседни двустайни жилища. Финансов резултат: Доходът от месечен наем се увеличи с 20 %.

Изпратете запитване

Чрез контактната форма, можете да се свържете с нас, в случай, че желаете да получите повече информация за нашите услуги, да насрочите дата и час за среща с наш консултант или професионален управител или просто да попитате за цената на наша услуга. Ще се радваме да отговорим.

3 + 5 =